Szent Imre Római Katolikus Óvoda
Kolozsvár

"Éljetek szeretetben, ahogy Krisztus is szeretett minket…"
(Ef 5,2)

Rólunk

 

Az intézmény Kolozsvár belvárosában a Sétatér közelében, nyugodt, csendes, zöldövezeti környezetben helyezkedik el. 2008 szeptemberében kezdte meg működését, Ft. Kovács Sándor főesperes úr patronálásával. Nevét a magyar ifjúság védőszentjéről, Szent Imre hercegről kapta. Az intézmény fenntartója a kolozsvári Szent Mihály Plébánia.

A Szent Imre Római Katolikus Óvoda két feladatellátási helyen működik, a Fürdő (Cardinal Iuliu Hossu) utca 22-28 szám alatti óvodaépületben négy óvodai csoport, az Arany János utca 17. alatt levő ingatlanban két bölcsődei csoport. A belső terek nagyon családiasak, hat tágas csoportszoba biztosít teret a nevelésre, fejlesztésre. Gyermeköltözők, gyermekbarát mosdók, ebédlők, orvosi rendelő és logopédiai kabinet áll a gyermekek rendelkezésére. Épületeinkhez két nagy udvar is tartozik, a követelményeknek megfelelő játszótérrel.

Tizenkét szakképzett óvónő, egy hitoktató, egy gyógypedagógus (tanácsadó, logopédus) végzi az oktató-nevelő munkát, akiknek tíz dadus segít be. Óvodásaink és bölcsődéseink egészségi állapotáról egy gyerekorvos és két asszisztensnő gondoskodik.

Keresztény szellemiségével egyházi óvodánk a krisztusi tanítás fényében az egészséges személyiségfejlesztés mellett a hit alapjait szeretné elvetni a gyermekekben. Katolikus intézményként nyitottak vagyunk minden más felekezetből érkező gyerek iránt.

Meghitt hangulat, kölcsönös tisztelet és szeretet, egyetértés jellemzi egyre bővülő közösségünket. Feladatunknak tartjuk a gyermekek teljeskörű biztonságának a kialakítását, továbbá a fejlődési ritmusuknak megfelelő oktatást, illetve segíteni a nagyvilág felfedezését. A nevelés életkoruktól függően homogén csoportokban történik.

Óvodánkban minden tényező adott ahhoz, hogy a gyermekek sikerélményben részesüljenek!